Gemotiveerde en tevreden werknemers

Counselling is een effectieve methode om ziekteverzuim, motivatieproblemen of andere arbeidsgerelateerde problemen op te lossen. De bron hiervan kan in de werksfeer, maar ook in de privésituatie liggen.

Kortdurende, oplossingsgerichte begeleiding van de medewerker is essentieel bij het vinden van een oplossing en het terugdringen van het ziekteverzuim. Preventie is daarom een belangrijk toepassingsgebied van counselling. De kosten van ziekteverzuim of vermindering van prestaties zijn immers veel hoger dan de kosten van een kortdurend preventief counsellingstraject.

Ziekteverzuim & motivatieproblemen oplossen met counselling

Preventie is een belangrijk toepassingsgebied van counselling.

Counselling kan o.m. worden ingezet bij de volgende arbeidsgerelateerde situaties:

  • 9Stress, overspannenheid en burnout
  • 9Verzuimpreventie en reïntegratie
  • 9Motivatieproblemen
  • 9Problemen voortkomend uit de aard van de werkzaamheden
  • 9Aanpassingsproblemen bij verandering van functie of bij organisatieveranderingen
  • 9Verbeteren van persoonlijke effectiviteit en communicatie in de werksituatie
  • 9Problemen uit de privésfeer die van invloed zijn op het werk

Trainingen worden op maat gemaakt en worden incompany aangeboden. Ook zijn er mogelijkheden op andere locaties.

Ziekteverzuim & motivatieproblemen oplossen met counselling

Trainingen

Naast counselling biedt Revision Counselling ook trainingen aan voor werknemers en werkgevers. Deze trainingen zijn gericht op preventie; werknemers tools bieden waardoor uitval voorkomen kan worden, een win-win situatie.

Trainingen die Revision Counselling aanbiedt zijn bijvoorbeeld Timemanagement en Stresspreventie. Na afloop van deze training zijn medewerkers in staat om de tijd beter te managen, doelstellingen duidelijker te realiseren, meer focus en meer rust te ervaren tijdens dagelijkse bezigheden. Signalen van stress van zichzelf en van elkaar worden beter herkend en er is meer kennis om met stress om te gaan.

Daarnaast zijn er ook trainingen voor leidinggevende op het gebied van motivatie. Dit kan gaan over inzicht in verschillende vormen van motivatie, inzicht in vergroten van motivatie, inzicht in de relatie tussen beloning en motivatie. Ook kan het gaan over lastige situaties zoals het motiveren van ‘lastige’ medewerkers. Na de training herken en begrijp je wat motivatie inhoudt en heb je meer handvatten om om te gaan met motivatieproblemen bij je personeel.

Ervaringen werknemers

Wil jij gemotiveerde en tevreden werknemers op jouw werkvloer? Neem dan contact op!

Organisaties met medewerkers die goed in hun vel zitten, laten nauwelijks verloop zien. Gemotiveerde werknemers doen daarnaast meer werk, zijn minder vaak ziek en tonen meer initiatief.

Maak jij je zorgen om een werknemer of wil jij je voor je gehele team inzetten op stress voorkomen? Bel +31617076622 of vul dit formulier in. Dan maken we een vrijblijvende afspraak om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Wat is je vraag?